Guide til indbruds- og tyverisikring af dit hjem

Læs mere om alarmer: Tyverialarm, Alarmsystem, Privatalarm, Boligalarm.

Det er en ubehagelig oplevelse at komme hjem til et gennemrodet hus, hvor en fremmed har haft fornøjelsen af at gennemrode værdifulde og personlige ejendele. Faktisk viser TrygFondens Tryghedsmåling fra 2015, at ca. hver fjerde dansker bliver utrygge ved tanken om indbrud, og der er desværre en grund til, at mange borgere i Danmark føler sig utrygge. I Danmark sker der nemlig ca. 4 indbrud i timen og vi er et land, der ligger helt i toppen over indbrudsplagede lande i forhold til vores indbyggertal.

At Danmark er et udsat land ift. indbrud i private hjem, gør det nødvendigt at indbruds- og tyverisikre hjemmet, så du både undgår indbrud eller gør det besværligt for tyven, når han er brudt ind. Her på siden har vi samlet en komplet guide over, hvordan du praktisk kan gøre dit hjem så indbrudssikkert som muligt.

Det er oplagt i første omgang at kigge på de oftest nemmeste indgangsvinkler til dit hjem. Det drejer sig specielt om dine døre og vinduer, hvor tyven nemmest kan komme ind i din bolig. Er det besværligt at komme igennem dine døre og vinduer, vil der også være større sandsynlighed for at tyven opgiver sit indbrudsforsøg.

Indbrudssikker dør

At din dør er indbrudssikker har stor betydning for sårbarheden af dit hus. Hvis din dør er nem at brække op eller sparke ind, kan tyven hurtigt komme ind og gennemrode dit hus. Vælg derfor en god, solid dør, der også er i stand til at modstå indbrudsforsøg. Tænk heller ikke kun på din hoveddør, men vær opmærksom på eksempelvis terrassedør, kælderdør, køkkendør osv. Undersøg også dine låse.

Indbrudssikret vindue

Ligesom indbrudssikring af døre spiller indbrudssikringen af dine vinduer lige så stor betydning for den samlede sikring af dit hjem. Kan tyven nemt brække vinduet op med et koben eller er det muligt at smadre ruden og nemt låse vinduet op efterfølgende?

I Danmark har vi generelt stor tiltro til vores naboer, og rundt omkring ser vi flere og flere nabohjælpstiltag dukke op. At bruge naboer i indbrudssikringen er en fordelagtig løsning for de fleste, da et stærkt naboskab har en afskrækkende effekt på tyven. Føler tyven sig overvåget i et kvarter, vil han have større tilbøjelighed til at vælge et andet kvarter.

Derfor handler det også om at få tyven til at tro, at nogen er hjemme, selvom det ikke er tilfældet. Er du rejst på ferie, er der en række tiltag du kan få din nabo til at gøre for at skabe liv omkring din bolig. Det handler om at være kreativ, og herunder finder du et lille udvalg af tiltag, som din nabo kan gøre, mens du ikke er hjemme:

    • Tøm postkassen, så det ikke ser ud som om, at der ikke har været nogen hjemme i lang tid. En postkasse, der bliver tømt signalerer, at der er aktivitet i og omkring huset.
    • Har du en udendørs skraldepose, kan du med fordel få naboen til regelmæssigt at smide skrald i den. Mange tømmer nemlig udendørs skraldeposer, inden man tager på ferie.
    • Få naboen til regelmæssigt at slå græsset, så det ser ud som om, at nogen er hjemme.
    • Parkér biler og cykler foran huset eller carporten. Er du taget afsted med bilen, kan du spørge naboen, om han kan parkere en bil foran dit hus.

– Hæng lidt vasketøj på tørresnoren.