5 nemme trin der vil spare dig penge på forsikringen

1. Brug en alarm

Forsikringsselskaberne værdsætter kunder som selv aktivt tager sine forbehold, når det kommer til sikring af ejendom og ejendele. Det varierer fra selskab til selskab, hvor meget de forskellige tiltag belønnes, men der er nemme besparelser at hente ved blot de mere simple forbehold også. Eksempelvis lover nogle selskaber 10% besparelse på indboforsikringen, hvis du installerer en godkendt alarm i hjemmet. På den måde kan udgiften til en alarm spares gennem din forsikringsaftale, samtidig med at du slipper for bekymringer, når du ikke er hjemme.

Et alarmsystem kan både sikre dig via nabohjælp eller ved direkte kontakt til kontrolcentral og vagtservice (Securitas). Ligeledes vil sikkerhedsforanstaltninger som eksempelvis en ratlås til bilen også kunne bruges som argument for en bedre aftale, næste gang du skal sikre dig en billigere bilforsikring.

2. Sammenlign forsikringer

Det er altid en god idé at få et overblik over markedet. I stedet for at bruge hele søndagen på at ringe ivrige forsikringsfolk op, så kan du nemt lave en online sammenligning af priser på forsikringer. Dette vil give dig et overskueligt billede af selskabernes priser og hvilke kampagner som tilbydes i øjeblikket. Når du har indtastet dine oplysninger, vil du blive kontaktet med tilbud, som er skræddersyet præcis til dine behov.

Inden du sammenligner, kan du specificere dine forsikringsbehov og tjekke om du har behov for unikke forsikringstyper. Undersøg hvad de forskellige forsikringer dækker, så du ikke ender op med unødvendige udgifter og dobbeltdækninger.

3. Opnå samlerabat

Det er i de færreste tilfælde, at det kan betale sig at have forskellige forsikringer fordelt hos flere selskaber. Selvom du har fået en bedre pris på din husforsikring hos et andet selskab end dit nuværende, så vil det i langt de fleste tilfælde spare dig penge at samle dine aftaler. Når du gør det, så er de fleste selskaber villige til at give dig en samlerabat alt efter aftalens størrelse. Desuden er det væsentligt mere bekvemt at have sine forsikringer samlet, da eksempelvis aftalevilkår kan variere selskaberne i mellem.

4. Få flere tilbud

Når du har sammenlignet flere tilbud, vil du hurtigt kunne danne dig et overblik over markedet. Når du forhandler med selskaber, er det ingen skam at gøre sælgeren opmærksom på, at du har andre tilbud liggende, som du også overvejer. Har du været kunde hos det samme selskab i længere tid, kan det komme dig til gode på to måder. Enten at du bliver belønnet af dit nuværende selskab, eller at du bedre kan forhandle en aftale ved et skift, fordi du førhen har vist dig loyal.

5. Tjek op på din aftale

Selvom du fik en god pris, da du forhandlede dig frem til din aftale et par år tilbage, så er det nødvendigvis ikke længere en god aftale. Som alle andre markeder, så ændrer priser og vilkår sig også på forsikringsmarkedet. 8 ud af 10 danskere har fået en bedre aftale ved at kontakte deres nuværende forsikringsselskab og forhandle om en ny aftale. Du kan med fordel gøre det til en fast årlig ting, så du med sikkerhed undgår at betale for meget for din forsikring. Få styr på alle papirstakkene på én dag og gå eksempelvis også dine låneaftaler eller skattepapirer i gennem.

Kilde: Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen